pagina header

Over ons

Ideeënmakers

Bureau Onbeperkte Zaken is ontstaan tijdens het werken met Theatermakers bij theaterwerkplaats Novalis. Daar hoorden wij, Carine Hermens (filmregisseur, vakspecialist) en Jojo Heesbeen (regisseur, klinisch psycholoog en vakspecialist) wensen, verlangens en vragen van mensen met een handicap. 


En nu vinden wij het nodig om een revolutie teweeg te brengen omdat mensen met een beperking nog altijd worden gediscrimineerd in onze samenleving. 

- Bijvoorbeeld vanuit de Wajong werken en geen passend salaris ontvangen voor de administratieve werkzaamheden en zodoende niet uit de Wajong kunnen komen en bang zijn om de baan kwijt te raken als hij dit aankaart. 

- Als het om theater maken gaat, er is geen castingbureau of afdeling voor mensen met een handicap.  


- Ze kunnen geen carrière opbouwen met de talenten die ze hebben, ze worden een keer gevraagd en daarna is het klaar. 

- Een biertje drinken kan ook een probleem zijn als je een beperking hebt. Vaak wordt er naar de leeftijd gevraagd of ze krijgen het       niet. 

- Een huis met een tuintje is bijna niet mogelijk voor iemand met een beperking. 

En ga zo maar door. 


Na jaren van landelijk campagnes en lobby’s worden mensen met een handicap nog altijd genegeerd als het gaat om de basisrechten van de mensheid; vrijheid van mening en zelfbeschikkingsrecht. Dit vinden wij niet alleen, maar ook de mensen met een beperking. Het VN-verdrag voor mensen met een beperking krijgt geen aandacht. Dat willen wij bekend maken. 

Card image cap



Het bestuur

Tijmen
Wil dat mensen met een handicap worden gezien als wie we zijn, talentvolle mensen, dat zijn wij! Geen gehandicapten!

Carine
Wil graag de rest van de wereld laten zien hoe kwaliteiten van mensen met een beperking veel beter ingezet kunnen worden in de maatschappij.
Lianne
Voelt me uitgedaagd om een steentje bij te dragen aan een wereld waarin iedereen gehoord en gezien wordt, en serieus genomen in de mogelijkheden die er wél zijn.
Helaas heeft Jojo haar werkzaamheden stop moeten zetten voor BOZ.



Powered by Froala Editor